Project MIJN KUNST

Al tien jaar lang komen honderden bezoekers per jaar naar de exposities van Kunstwerk! in de Stellingen in Noordwolde. Iedereen komt daar omdat zij ‘iets met kunst’ hebben. Waar komt die belangstelling vandaan? Vaak komen mensen op jongere leeftijd in aanraking met (beeldende) kunst via hun familieleden, of schoolvrienden. Soms is er ook een zeker kunstvoorwerp waar zij sinds hun jeugd, of op latere leeftijd, een speciaal gevoel bij hebben. Iets wat ‘een zaadje’ bij hen heeft geplant. Naar die verhalen zijn wij op zoek.

Als u meedoet aan dit project willen we graag een portret van u laten maken. De foto wordt gemaakt door Rudi Huisman, die in 2019 een selectie van zijn schitterende portretten bij Kunstwerk! tentoonstelde. U herinnert zich misschien van die expositie het portret links. Op het portret rechts (u herkent hem) ziet u Youp van ’t Hek, ook geportretteerd door Huisman.

© Rudi Huisman

Deze portretten worden daarna, samen met uw kunstobject en uw verhaal daarbij, op zeildoek afgedrukt. Die doeken van alle deelnemers worden opgenomen in een ‘kunstroute’ door Noordwolde. Deze route blijft het gehele jaar voor het publiek te zien. Aan het eind van het expositiejaar 2020 krijgt u van ons de afdruk cadeau.

En als de financiën het toelaten, bieden we u ook een gratis “Workshop Portretschilderen” aan, onder leiding van twee schilderdocenten.

U kunt zich tot 1 maart opgeven voor deelname aan dit project. Bedenkt u wel: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus haast u!